Konserter

9, 11, 13-14 juli 

Kl. 19.00

Skogskyrkogården, Kråkerum, Mönsterås

Musikalisk teater

Mycket väsen för ingenting

- William Shakespeare - 

Vi presenterar William Shakespeares romantiska komedi. 

En musikalisk föreställning om kärlekens små och stora bekymmer, kampen mellan ädla och oädla herrar och kvicka kvinnor som samlats i guvernörens hus under en sommarmånad. 


Mer information kommer!


Medverkande:

Marcus Eriksson guvernören av Messina

Stina Hagsten Hero, guvernörens dotter

Carolina Johansson Beatrice, systerdotter

Cecilia Alriksson Ursula, sällskapsdam 

Maximilian Björklund-Svensson väktare

Simon Leidecker Prins Pedro

Neo Lengyel Greve Claudio

Thomas Björklund-Svensson Benedikt

Oskar Berlevik Lord John

Björn Alexandersson Borachio


Julia Ekström musik och komposition 

Carolina Johansson svensk översättning, bearbetning, och regi


PRIS: 295 kr/biljett

Boka här>>


Lördag 3 augusti

Kl. 18.00

Magnus Musiklada. Nynäsvägen 3
Mönsterås,383 92

Klassisk musik

Trio Söllscher

Trio Söllscher består av världsgitarristen Göran Söllsher med son och dotter – Johan Söllscher och Anna Söllscher.

”Det blir pärlor från barocken, en och annan folkvisa, och Beatlesmusik som vi älskar att spela”. Vi får höra musik av bl.a

Dowland, Piazolla, Debussy, Bach, och Purcell.

 
Göran Söllscher (f. 1955) tog gitarrpedagogexmen vid Musikhögskolan i Malmö 1977 och studerade på solistlinjen vid Musikkonservatoriet i Köpenhamn 1976 – 79 för Per-Olof Johnson. Han fick sitt internationella genombrott i Paris 1978 då han vann den prestigefyllda gitarrtävlingen ”Concours international de guitare”. Sedan dess har han bildlikt talat lagt världen för sina fötter med sina lysande tolkningar av gitarrlitteraturens mästerverk med en genrebredd från Bach till Beatles. 


Anna Söllscher har studerat flöjt för Agneta Andersson och Anna Norberg och tar nu sånglektioner för Kerstin Grevelius i Lund. Hon har studerat musik på Sundsgårdens folkhögskola och  Linnéuniversitetet i Växjö och är också utbildad fysioterapeut med ett specialintresse för musikskador.


Johan Söllscher har en pedagogexamen i jazzgitarr samt en kandidatexamen i klassisk gitarr från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Peter Berlind. Nu arbetar han som gitarrlärare på kulturskolan i Höganäs och har samtidigt slutfört sin masterutbildning i gitarr vid Musikhögskolan i Malmö.


Se biljettpriser>>

Boka här>>


Lördag 14 september

Magnus Musiklada. Nynäsvägen 3
Mönsterås,383 92

Klassisk musik

Mönsterås Proms 2024

Vi gör om förra årets succé med nya inslag, artister och upptåg. Mer information kommer! 

Torsdag 17 oktober

Munken Hotell. Timmernabbenvägen 2,

383 92 Mönsterås

Klassisk musik

Per Tengstrand och Hana Mundiya

När Per Tengstrand började arbeta med studenter från Princeton University för sin serie i New York var hans första kontakt violinisten Hana Mundiya som var president för kammarmusikgruppen på universitetet. Per har varit något av en mentor för flera av de unga musikerna, och samarbetet resulterade i att Hana spelar första satsen på Kreutzersonaten i Pers film om Beethoven "Freedom of the Will". När filmen har visats på olika ställen i Sverige har publiken blivit så tagen av framförandet att man efterlyst att de två musikerna konserterar i Sverige - vilket nu blir verklighet!


Hana Mundiya är född och uppvuxen i New York och gjorde sin solodebut med New York Philharmonic redan vid 13 års ålder. Hon har studerat vid The Juillard School och Royal College of Music i London, och för närvarande följer hon ett diplomprogram Manhattan School of Music under ledning av Todd Phillips. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener både i USA och i Europa, och som barockviolinist har hon spelat med The Academy of Ancient Music på Walt Disney Concert Hall. Hana har vunnit flera internationella violintävlingar. Hana vill göra skillnad med sitt musicerande och framträder gärna i skiftande sammanhang, t.ex. inom FN-förbunden UNCHR, UNICEF och UNESCO. Hon har också engagerats av Röda Korset och samarbetat med RAINN, en organisation som stöttar överlevare av sexuellt våld. 


Per Tengstrand, som föddes i Växjö, har kommit att bli en av våra allra främsta konsertpianister. Bland många priser och utmärkelser kan nämnas att han har vunnit förstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland och, som den yngsta någonsin, tilldelats den svenska kungliga medaljen. 


Se biljettpriser>>

Boka här>>


Tisdag 12 november

Kl. 19.00

Munken Hotell. Timmernabbenvägen 2,

383 92 Mönsterås

Jazz

Kristin Amparo med Carl Bagge Trio

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.  Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic
med bl.a. flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo, hon har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar: först med Albin och i ett senare program med John de Sohn.
 

Jazzpianisten och bandledaren Carl Bagge har hunnit med ett par decennier i vitt skilda men framträdande sammanhang som samarbeten med Isabella Lundgren, Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet, Svante Thuresson, Robyn, och Anne Sofie von Otter för att nämna några. Förra året släppte han debutalbumet ”Visitor” i eget namn som firades med en releasekonsert på Fasching i Stockholm. I samband med konserten tilldelades Carl Bagge Gavatin-stipendiet för jazz 2022.


Mauritz Agnas är både kontrabasisst och kompositö, men också en del av den väletablerade jazzkvartetten Agnas Bros   som består av fyra bröder. De har turnerat runt i Europa och spelat på festivaler som Montreux Jazz Festival i Schweiz samt Jazz Baltica i Tyskland tillsammans med trombonisten Nils Landgren.


Chris Montgomerys rykte som en dynamisk, flyhänt och ändå sofistikerad och sammanhållande trummis går före honom med egenskaper som gör honom till ett givet val för många jazz-blues musiker och artister att samverka med i olika konstellationer. Chris har anlitats av giganter och många etablerade profiler inom svensk jazz och blues/rock som Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Max Schultz, Barbara Hendricks, Patrik Boman, Erik Söderlind, Leo Lindberg, Isabella Lundgren och Hans Backenroth.


Medverkande: 

Kristin Amparo sång 

Carl Bagge piano

Mauritz Agnas bas 

Chris Montgomery trummor


Se biljettpriser>>

Boka här>>